petak, 19. avgust 2016.

Siniša Mali: Mala sala Kombank arene biće spremna za EP u atletici

Agencija za investicije i stanovanje Grada Beograda raspisala je javnu nabavku za izbor izvođača radova na rekonstrukciji i adaptaciji male sale u okviru kompleksa  Kombank arene, a očekuje  se da će radovi biti završeni do održavanja Evropskog prvenstva u atletici u martu sledeće godine,  rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

On je podsetio da je ova sala predviđena za pripremu, rekreaciju i zagrevanje sportista pred  takmičenja u velikoj dvorani Kombank arene, sa kojom je povezana toplom vezom i kao takva ima ključnu ulogu u organizovanju velikih sportskih takmičenja  u  Beogradu.

– Mala sala je od izgradnje Kombank arene van funkcije, nikada nije dovršena, nije dobila upotrebnu dozvolu i potpuno je neshvatljivo da jedan takav prostor sa mnogo potencijala ne služi svrsi. Ovo je još jedan od nasleđenih projekata od prethodne gradske vlasti koji je ostao nedovršen. Odlučili smo da rešimo nagomilane probleme i da malu salu privedemo nameni, za šta smo u prethodnom periodu pokazali čvrstu volju i uspeli da stvari pomerimo sa mrtve tačke – rekao je gradonačelnik Mali.

On je izrazio očekivanje da će najkasnije u oktobru početi radovi, kako bi mala sala bila u potpunosti spremna do Evropskog prvenstva u atletici, u martu 2017. godine.

– Želja nam je da obezbedimo našim sportistima odlične uslove i potrebnu infrastrukturu, kako bi nastavili da nižu uspehe. Ovo je projekat koji je nedostajao Beogradu. Kada osposobimo malu salu, Kombank arena će imati idealne uslove za održavanje međunarodnih sportskih manifestacija i treniranje naših sportista – rekao je Mali i dodao da će mala sala nakon EP u atletici biti na raspolaganju sportskim klubovima, namenjena za male sportove, kao i za razvoj amaterskog, rekreativnog i dečjeg sporta.

Gradonačelnik je napomenuo da će Kombank arena do kraja godine nabaviti „medijsku kocku”, koja će omogućiti publici bolji ugođaj na budućim dešavanjima, od kojih će Evropsko atletsko prvenstvo biti prvo u nizu.