utorak, 23. avgust 2016.

Mali: Grad gotovo duplirao novčana izdvajanja za sport

Grad Beograd je izdvojio skoro milion evra za sređivanje male hale Kombank arene i taj posao će biti završen do Evropskog prvenstva u atletici u martu naredne godine, kaže gradonačelnik Siniša Mali, navodeći da je grad skoro duplirao izdvajanja za sport u odnosu na pre dve godine.

Kaže i da je Evropsko prvenstvo u atletici najveći sportski događaj u Beogradu sledeće godine, poručuje da će mala hala biti potpuno spremna, te podseća da ona u stvari nikad nije bila stavljena u funkciju od kada je arena napravljena.

Mala hala, kako je objasnio, treba da bude vezana za veliku, da posluži kao pripremna hala, a nadležni planiraju da je posle tog prvenstva otvore za male sportove, i da ona bude još jedan sportski infrastrukturni objekat u gradu. 

– Ohrabruju nas uspesi olimpijaca u Riju, gde su se „mali”' sportovi pokazali kao dobri, u kojima osvajamo medalje. Ali je neophodno da imamo više infrastrukture, kako bismo sportistima dali mogućnost da treniraju u normalnim uslovima – rekao je Mali Tanjugu.

Navodeći da je ove godine završena obnova Tašmajdana, on dodaje da će grad uložiti više od 45 miliona dinara u uređenje Pionirskog grada.

Ističe i da je grad, u odnosu na pre dve godine, gotovo duplirao izdvajanja za sport, što u brojkama iznosi 430 miliona dinara za 2014. i 780 miliona ove godine. 

On navodi više od 15.000 sati besplatnih termina u svim sportsko-rekreativnim centrima, koji su na raspolaganju građanima, ali i malim klubovima, jer mogu da ih koriste besplatno, a to će sve, tvrdi, omogućiti da nam se deca i mladi više bave sportom.

Kad je reč o sportu u školama, Mali podseća da je pre dve godine 4.000 dečaka i devojčica učestvovalo u različitim takmičenjima, a sada ih je, tvrdi, više od 20.000.

– Ne mogu da kažem da je strategija grada deo naših uspeha u Riju, ali mogu da kažem da na ovaj način stvaramo snažnu bazu i zdravu osnovu za razvoj naše dece koja će možda biti budući šampioni – rekao je Mali.