petak, 26. avgust 2016.

„Trofej Beograda” za vikend na Banjici

Kuglaški savez Beograda, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, organizovaće u subotu i nedelju, 27. i 28. avgusta, u kuglani na Banjici „Trofej Beograda” koji će okupiti mlade kuglaše iz Slovenije, Republike Srpske, Makedonije i Srbije.

– Sekretarijat za sport i omladinu podržava popularizaciju i razvoj sporta među mladima u sistemu takmičenja „Trofej Beograda”, koji se održava u skoro svim sportovima. „Trofej Beograda” u kuglanju ima izuzetnu tradiciju i ugled u regionu, jer dolaze veoma talentovani i već afirmisani kuglaši i kuglašice. Obezbedili smo medalje i trofeje za najuspešnije – istakao je Novica Todosejević, samostalni stručni saradnik Sekretrijata za sport i omladinu Beograda.

Svečano otvaranje je u subotu u 12.30 časova u kuglani na Banjici, posle kojeg će od 13 časova igrati juniorke. U nedelju od 10 časova je nastavak takmičenja, kada će na staze izaći juniori. Milica Antić je u ime Kuglaškog saveza Beograda, čiji je predsednik Novak Obradović, istakla da će nadmetanje ove godine okupiti preko 40 kuglašica i kuglaša.

– Iz Slovenije dolaze četiri juniorke, a imaćemo još 12 kuglašica iz srpskih klubova. Na ovaj način Kuglaški savez Beograda pomaže i razvoj ženskog kuglanja. U muškoj konkurenciji igraće pet ekipa, iz Slovenije, Republike Srpske, Makedonije i Srbije. Zahvaljujemo Sekretarijatu za sport i omladinu Beograda, koji izuzetno pomaže naš savez u organizaciji ovog turnira i sprovođenju godišnjeg programa – izjavila je Antićeva.