ponedeljak, 26. septembar 2016.

„Dani evropske baštine” u Starom dvoru

U Starom dvoru će se tokom manifestacije „Dani evropske baštine 2016” održati veći broj programa. Tako će se sutra u 18 časova u svečanoj sali ovog zdanja održati dodela nagrade „Dositejevo zlatno pero” Zadužbine „Dositej Obradović”. Ulaz je slobodan. 

Predavanje „Život sa nevidljivim nasleđem” Tamare Ognjević, iz Artis centra – interaktivno predavanje o kreiranju programa u imaginarnom kulturnom pejzažu grada održaće se u sredu, 28. septembra, u 12 časova, dok će se predavanje o patrijarhu Josifu Rajačiću, u organizaciji Naučno-memorijalnog centra „Josif Rajačić” održati u četvrtak, 29. septembra, u 13 časova u Svečanoj sali Starog dvora (Dragoslava Jovanovića 2). Istog dana, ali u 20 časova, u organizaciji Gradske opštine Vračar, biće održan koncert flauta „Jakov Srejović” profesora Ljube Dimitrijevića. Ulaz je slobodan.

Obilazak zdanja Starog dvora sa vodičem u organizaciji Mladih za turizam održaće se u subotu, 1. oktobra, u 11 časova, uz obavezno prethodno prijavljivanje u TIC-u Turističke organizacije Beograda (Knez Mihailova 5) ili na info@mladizaturizam.rs.