sreda, 28. septembar 2016.

U Belekspo centru za vikend plesni spektakl

Međunarodno plesno takmičenje „WDSF World Open Beo Dance – Trofej Beograda”, petnaesto po redu, održaće se u subotu i nedelju, 1. i 2. oktobra, u Belekspo centru (Španskih boraca 74) na Novom Beogradu. Svečano otvaranje biće u subotu u 20 časova, a zatvaranje u nedelju u 22 sata. Ovu plesnu manifestaciju podržali su Sekretarijat za sport i omladinu i Ministarstvo omladine i sporta, a organizator i realizator takmičenja Plesni klub „ Beo dance”.

Na jednom od najvećih plesnih takmičenja u ovom delu Evrope, iza kojeg stoji Međunarodna federacija sportskog plesa (WDSF), učestvovaće više od 500 plesnih parova iz Austrije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Češke, Estonije, Francuske, Italije, Grčke, Makedonije, Mađarske, Mongolije, Norveške, Hrvatske, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovenije, Slovačke, Švajcarske, Turske, Španije, Azerbejdžana i Srbije. Plesni parovi će se nadmetati u deset plesnih disciplina, pet latinoameričkih i pet standardnih plesova. Među njima biće i aktuelni svetski prvaci Dmitri Žarkov i Olga Kulikova, seniori iz Rusije, i Madis Abel i Aleksandra Galkina, svetski prvaci u konkurenciji do 21 godine iz Estonije. 

Kao uvertira ovog međunarodnog takmičenja u petak, 30. septembra, u Kristalnoj dvorani hotela Hyatt Regency održaće se Državno prvenstvo Srbije u kombinaciji latinoameričkih i standardnih plesova na kojem će se najbolji plesni parovi iz zemlje boriti za prestižnu titulu i pravo da predstavljaju zemlju na svetskim i evropskim prvenstvima. Finalni deo Državnog prvenstva je od 20 časova.