sreda, 28. septembar 2016.

Kontrola komunalnog reda i pregled objekata i površina javne namene

U skladu sa akcionim planom za 2016. godinu, inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove obavili su u proteklom periodu redovan pregled objekata i površina javne namene oko zgrada 25 fakulteta Univerziteta u Beogradu. Komunalni inspektori su kontrolisali komunalni red, a na osnovu Odluke o komunalnom redu, koja definiše da uređenost naselja podrazumeva uređenost spoljnih delova zgrade i površine oko objekata javne namene, precizirala je gradska sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Podunavac.

– U postupku inspekcijskog nadzora, doneto je ukupno 37 rešenja za otklanjanje uočenih nepravilnosti. Komunalni inspektori su doneli dvanaest rešenja kojima su naložili otklanjanje nedostataka iz oblasti komunalnog reda, kao što su popravka ograde, dovođenje interne rasvete u funkcionalno stanje, košenje zelenih površina, orezivanje i uklanjanje osušenog granja. Rešenja su se odnosila i na čišćenje grafita, čišćenje stubova ili obnavljanje rešetki – navela je Sonja Podunavac. 

Ona je precizirala i da su nspektori zaštitne životne sredine postupali na osnovu nadležnosti koje im daje Zakon o zaštiti životne sredine i Zakon o upravljanju otpadom, te da su doneli 25 rešenja radi preduzimanja mera koje se odnose na odnošenje otpada.