ponedeljak, 10. oktobar 2016.

Potpisan ugovor o projektovanju i izgradnji pijace „Palilula”

Ivan Sočo, direktor JKP „Gradske pijace”, danas je potpisao Ugovor o projektovanju i izgradnji pijace „Palilula” sa grupom ponuđača „Koto”, „Mašinoprojekt”, „Ex Ing B&P” i „TVI”. 

– „Gradske pijace”, od dolaska menadžmenta krajem 2014. godine, znatno su uvećale prihode i sada su spremne da same investiraju u rekonstrukciju pijaca koje posluju u okviru preduzeća. Ponosimo se činjenicom da smo u situaciji da iz sopstvenih prihoda uložimo novčana sredstva, kako bi pijaca „Palilula” dobila funkcionalan, atraktivan i moderan izgled – rekao je Ivan Sočo.

Na osnovu ugovora, nakon projektovanja pristupiće se izgradnji najsavremenije pijace u Beogradu. Idejno-arhitektonsko rešenje pijace „Palilula”, koje je uradio mladi tim „Geoinka”, obezbediće da ona postane prva pijaca rekonstruisana u skladu sa najvišim standardima iz oblasti bezbednosti hrane, arhitekture i urbanizma. Pijaca „Palilula” prostiraće se na tri nivoa, gde će se u nivou prizemlja nalaziti pijačni plato opremljen sa modularnim boksovima. Na nivou suterena nalaziće se samoposluga, prostor za pakovanje i pripremu proizvoda, a podzemna garaža biće namenjena korisnicima pijačnih usluga i kupcima. Nivo galerije sadržaće kancelarijski prostor i prodavnicu suvenira i narodne radinosti, dok će se po prvi put na prostoru pijace nalaziti kafe-restoran u kome će posetioci moći da degustiraju zdrave i kvalitetne proizvode iz ponude poljoprivrednih proizvođača. 

JKP „Gradske pijace”, vodeći računa o interesima korisnika pijačnih kapaciteta i građanima Beograda kojima je pijaca „Palilula” nezaobilazno mesto za kupovinu, omogućiće da se pijačna prodaja obavlja na prostoru Tašmajdanskog parka dok traju radovi.