petak, 21. oktobar 2016.

Potrošači u zoni Obilićevog venca od ponedeljka do srede bez grejanja

Zbog učešća u projektu grada Beograda, pojedini potrošači u zoni Obilićevog venca biće bez grejanja od 23. do 26. oktobra, najavljeno je iz JKP „Beogradske elektrane”. 

To znači da će „Beogradske elektrane“ u navedenom periodu izvoditi radove na delu magistralnog toplovoda toplane „Dunav“, koji podrazumevaju potpunu rekonstrukciju postojeće trase toplovoda, stare 30 godina, i izmeštanje manjih deonica toplovoda tako da se omogući izvođenje projekta uređenja Obilićevog venca. Zahvaljujući ovim radovima, biće sprečeni kvarovi na toplovodnoj mreži u toj zoni, odnosno eventualne građevinske intervencije koje bi narušile uređen deo grada.

Uređenje tog dela grada podrazumeva ne samo nadzemno uređenje i pretvaranje Obilićevog venca u pešačku zonu po najstrožim tehničkim i estetskim kriterijumima, već i obnovu i modernizaciju podzemne komunalne infrastrukture.

Zbog ovih radova, deo potrošača toplane „Dunav“ koji se nalaze u reonu Obilićevog i Topličinog venca, preko Pop Lukine i Brankove ulice, Ulice Gavrila Principa i Balkanske ulice, neće imati grejanje u navedenom periodu. Detaljan spisak svih objekata koji će biti bez grejanja nalaziće se na sajtu „Beogradskih elektrana“ www.beoelektrane.rs, a potrošačima u navedenim objektima biće umanjen račun za period u kojem neće biti isporučivana toplotna energija zbog ovih radova.