ponedeljak, 24. oktobar 2016.

Mali: Beograd je postao najatraktivnija investiciona destinacija ovog dela Evrope

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obratio se večeras prisutnima na prijemu dobrodošlice povodom foruma Beogradski investicioni dani i tom prilikom naglasio da Grad Beograd ima odličnu priliku da se u pravom svetlu predstavi investitorima, kao i da je cilj stvaranje novih radnih mesta i otvaranje novih projekata.

– Ovaj forum se održava drugu godinu zaredom  u našem gradu i predstavlja odličnu priliku da pokažemo da je Beograd postao investiciona destinacija ovog dela Evrope. Preko 600 učesnika iz skoro 20 zemalja sveta ima priliku da vidi sve ono što je Grad Beograd uradio u prethodne tri godine i sve ono što planiramo da uradimo u narednim godinama. Beograd je danas potpuno drugačiji u odnosu na stanje zatečeno pre tri godine i sigurno će biti drugačiji i za tri do pet godina – rekao je gradonačelnik.

On je dodao da će biti razgovora o projektima iz oblasti javno-privatnog partnerstva, ali i o velikim investicijama iz oblasti infrastrukture koje Grad Beograd radi.

– Izuzetno je važno što na forumu učestvuju i predstavnici drugih lokalnih samouprava, kao i Autonomne Pokrajine Vojvodine jer svi zajedno radimo na projektu bolje i jače Srbije. Na ovakvim forumima imamo priliku da se predstavimo potencijalnim investitorima na pravi način, ali i da prezentujemo budućnost Srbije koju zajedno gradimo – ocenio je Mali.

Gradonačelnik je zahvalio predsednici Centralnoevropskog foruma za razvoj (CEDEF) Ani Bovan, Privrednoj komori Beograda, svom pomoćniku Borku Milosavljeviću i svima koji su učestvovali u pripremi foruma.

–  Nadam se da ćemo, kao i prošle godine, imati još veći broj konkretnih zaključenih ugovora nakon ovog foruma. Upravo je to cilj, želimo da zaposlimo što veći broj ljudi, da otvorimo nove projekte i investicije i tako stvorimo nova radna mesta za građane Beograda, kako bismo pomogli Vladi Republike Srbije da nastavi reforme koje je započela – zaključio je Mali.

Predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić istakao je važnost foruma rekavši da je ovo sjajna prilika da se predstave projekti iz privatnog sektora

– Ovo je izuzetno važan događaj za našu poslovnu zajednicu. Želimo da radimo na razvoju preduzetničkog duha, preduzetničkog morala i života koji podrazumeva stvaranje i saradnju. Želimo da radimo na razvoju privatnog sektora i privatne inicijative, ali moram da istaknem i činjenicu da je jako važno stvoriti kontinuitet ove manifestacije – rekao je Miletić.

Predsednica Centralnoevropskog foruma za razvoj (CEDEF) Ana Bovan naglasila je da će se poverenjem  i velikim poslovima Beograd vratiti na investicionu mapu Evrope.

– Investicije su poverenje, a poverenje je budućnost za prijateljstvo. Ovde smo da uradimo nešto konkretno, a Grad Beograd po drugi put na ovom formu iznosi svoje sjajne ideje – istakla je Ana Bovan.