utorak, 25. oktobar 2016.

Kontrola ugostiteljskih objekata i nelegalne ulične prodaje

Turistička i inspekcija za zaštitu životne sredine Sekretarijata za inspekcijske poslove, uz asistenciju Komunalne policije, vršile su prošle nedelje noćne kontrole radnog vremena ugostiteljskih objekata u Cetinjskoj, Zetskoj i Skadarskoj ulici i tom prilikom nije utvrđeno prekoračenje istaknutog radnog vremena. Jedino je inspektor za zaštitu životne sredine jednom privrednom subjektu uručio rešenje o zabrani rada na 30 dana zbog nepoštovanja rešenja o zabrani upotrebe muzičkih uređaja, rekla je za Beoinfo Sonja Podunavac, sekretarka za inspekcijske poslove.

Prema njenim rečima, inspektori za zaštitu životne sredine doneli su četiri rešenja kojima je naloženo merenje nivoa buke u životnoj sredini i dva rešenja o zabrani upotrebe instaliranih izvora buke do sprovođenja akustičnih mera zaštite od buke.

– Kontrole taksi prevoza vršene su svakog radnog dana na teritoriji grada uz asistenciju Saobraćajne policije, dok su dnevne i noćna vikend akcija sprovedene uz asistenciju Komunalne policije. Inspektor drumskog saobraćaja kontrolisao je rad auto-taksi prevoznika u centralnoj gradskoj zoni i tom prilikom zatekao u prekršaju dva lica. Jedan taksi preduzetnik sa dozvolom opštine Apatin obavljao je taksi delatnost na teritoriji grada, pa je doneto rešenje o isključenju vozila iz saobraćaja na deset dana, a protiv zatečenog lica podneće se zahtev za pokretanje prekršajnog postupka. Drugi taksi preduzetnik nije posedovao potvrdu o pogodnosti i klasifikaciji svoga vozila, pa je doneto rešenje o otklanjanju nedostataka u zadatom roku – istakla  je Sonja Podunavac.

Svakodnevno je kontrolisana nelegalna ulična prodaja, uz povremenu asistenciju Komunalne policije,  na pijaci „Vidikovac”, u Kameničkoj ulici, Otvorenom tržnom centru „Novi Beograd” u Bloku 42 i oko pijace „Skadarlija”. Kontrolisana je i nelegalna prodaje knjiga u Kosovskoj i okolnim ulicama. 

– U ovim aktivnostima doneta su četiri rešenja kojima se neregistrovanim subjektima nalaže upis u Osnovni registar i zabranjuje obavljanje delatnosti, izvršena su četiri uklanjanja očigledno napuštene robe, podneta četiri zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato šest prekršajnih naloga sa zaprećenim kaznama u iznosu od 30.000 dinara. U saradnji sa komunalnom inspekcijom Novog Beograda, Komunalnom policijom, JKP „Gradska čistoća”, JKP „Zelenilo – Beograd” svakodnevno je kontrolisan komunalni red i sprečavana nelegalna prodaja na teritoriji opštine Novi Beograd u Ulici Milutina Milankovića (tzv. „divlji buvljak”) – kazala je sekretarka za inspekcijske poslove.

Preko JKP „Parking servis” uklanjana su nepropisno parkirani vozila, pa je sa javnih zelenih površina uklonjeno 49 vozila, dva vozila sa drugih površina, kao i dva neregistrovana i havarisana vozila.