petak, 28. oktobar 2016.

Jan Gilan 7. novembra u „Sava centru”

Grad Beograd će imati priliku da bude domaćin najistaknutijem vokalisti hard rok muzike frontmenu grupe „Deep purple”, legendarnog Jana Gilana, koji će održati jedinstveni koncert 7. novembra u „Sava centru”.

Koncert jednog od najvažnijih glasova epohe organizovale su producentske kuće „Avalon”, „Sky Music” i Centar beogradskih festivala (CEBEF), uz podršku Sekretarijata za privredu.

Sekretarijat za privredu svestan značaja koncerta velike muzičke zvezde koja nastupa prvi put u Beogradu sa muzičarima legendarnog klavijaturiste Dona Aireya i njegovim Don Airey Bandom i Beogradskim simfonijskim orkestrom vođenim dirigentom Stephen Beltley Kleinom, smatra da to nesumnjivo doprinosi podizanju imidža Beograda u kulturnom i turističkom smislu.

– Organizovanjem ovog kulturno-zabavnog koncerta koji je takođe i turistički događaj u Beogradu, jer će pored Beograđana privući i veliki broj turista iz zemlje i regiona, što očekujemo da ima veliki pozitivni uticaj na turističku privredu Beograda, kao i na imidž samog Beograda kao regionalnog kulturno-turističkog centra – rekao je sekretar za privredu Milinko Veličković.

Direktorka Cebefa Nataša Ilić izjavila je da je ovo jedinstvena prilika da mlađa populacija uživo čuje muziku sedamdesetih, koja se i dan danas visoko kotira na muzičkim lestvicama i ima svoje verne fanove svih uzrasta.

– Struktura publike se menja u Beogradu. Želja nam je da obezbedimo sadržaje za mlađe ljude i sigurna sam da će svi koji su odrastali uz „Deep purple” na predstojeći koncert povesti svoj podmladak – istakla je Ilićeva. 

Ulaznice za nastup za koji se očekuje da bude spektakularan mogu se  nabaviti na svim prodajnim mestima Eventima i blagajni „Sava centra”.