petak, 9. decembar 2016.

Manifestacija „Snežna čarolija” u Starom dvoru

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević prisustvovala je večeras u Starom dvoru humanitarnoj manifestaciji Prihvatilišta za decu pod nazivom „Snežna čarolija”.

Mališani iz vrtića, osnovnih škola i domova za decu takmičili su se za najlepšu masku, ukras, čestitku i pismo Deda Mrazu, a najbolje radove odabrale su poznate ličnosti iz javnog života.

Nataša Stanisavljević je istakla da Grad Beograd uvek podržava ovakve manifestacije i  da će to nastaviti da čini i ubuduće.

–    Jako je značajno što večeras na jednom mestu imamo i decu iz prihvatilišta, iz predškolskih i školskih ustanova, a ono što je svima njima zajedničko i što je poruka ove večeri je drugarstvo i solidarnost. Želimo da pokažemo i šta je sve Grad Beograd radio za decu i kakvi su naši planovi kada govorimo o životu dece u glavnom gradu. Podsetiću da je gradonačelnik Beograda tokom godine pokrenuo akciju „1000 dana deteta” koja ima za cilj da pomogne i deci i roditeljima, a po prvi put Grad Beograd je izradio i protokol o zaštiti dece ulice. To su konkretni koraci kada se govori o njihovoj zaštiti, gde kroz sveobuhvatni i sistemski pristup želimo da pružimo deci sve što im je potrebno da odrastaju u srećnom detinjstvu – istakla je Nataša Stanisavljević.

Danijela Stajković, rukovodilac Prihvatilišta za decu i omladinu naglasila je da je ova manifestacija, koju organizuju deca prihvatilišta već postala tradicionalna i da je njen glavni cilj okupljanje i druženje kako dece iz vrtića i osnovnih škola tako i dece iz svih prihvatilišta na teritoriji Srbije.

–    Radovi su pristigli iz više od 20 vrtića, škola  i domova, bilo ih je više od 300, pobedeli su najbolji, ali osnovna ideja je da se druže, raduju novogodišnjim praznicima i da ne misle na ružne stvari. Najvažnije je da tako brišemo razlike između dece i da nije važno ko otkuda dolazi – istakla je Danijela Stajković.

Manifestaciji je prisustvovao veliki broj dece i njihovih roditelja, a među javnim ličnostima koje su pružili svoju podršku svečanosti su bili košarkašica Milica Dabović, reli trkač Dušan Borković, glumac Svetislav Bule Goncić,  pomoćnica sekretara za socijalnu zaštitu Milena Beočanin, direktor Centra za socijalni rad Vladimir Ilić i drugi.