sreda, 11. januar 2017.

Siniša Mali: Grad u otežanim uslovima funkcioniše, sve ulice prvog prioriteta prohodne

Gradonačelnik Siniša Mali i predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević obišli su jutros dežurne gradske službe angažovane na uklanjanju snega, koji u glavnom gradu pada neprekidno više od 20 sati.  

Gradonačelnik je istakao da su u ovom trenutku sve raspoložive ekipe na ulicama prestonice i da, bez obzira na teške uslove, grad funkcioniše. 

– Sve ulice prvog prioriteta su prohodne, uz samo nekoliko skraćenih linija GSP-a. Tokom noći posuto je više od 1.200 tona soli, što se nije desilo godinama unazad. Zbog neprekidnih dvadesetčasovnih padavina, saobraćaj funkcioniše otežano, zbog čega pozivam sugrađane da budu strpljivi i da koriste zimsku opremu, usled čijeg odsustva se desilo nekoliko incidenata. U roku od nekoliko sati očekujemo prestanak padavina, dok će do kraja dana do asfalta biti očišćene sve ulice prvog prioriteta – naglasio je Mali. 

On je uputio apel sugrađanima da očiste sneg ispred svojih kuća, zgrada i lokala kako bismo zajedno prebrodili ovu vremensku nepogodu, uz podsećanje da je više od 2.000 ljudi gradskih službi dan i noć neprekidno na terenu. 

Nikodijević je istakao da kada sneg pada 20 sati bez prekida sa istim problemima se susreću i veći i po budžetu bogatiji gradovi u svetu. Bitno je, kako je istakao, da kolovoz nije zaleđen jer je „Beograd-put” dobro tretirao saobraćajnice u proteklih nekoliko dana. On je naglasio da saobraćaj u svim delovima grada funkcioniše, „Beogradske elektrane” rade odlično, uz pojašnjenje da jedino veće probleme trenutno zbog niskih temperatura i pucanja cevi imaju ekipe „Beogradskog vodovoda i kanalizacije”. On je zbog toga najavio samo ove godine 70 kilometara novih cevi, kako bi ovaj nasleđeni problem u skoroj budućnosti bio iza nas. 

Događaju je prisustvovao direktor JKP „Gradska čistoća” Miroslav Bogdanović, a radnicima su podeljeni čajevi kako bi se zagrejali na ovoj hladnoći.