petak, 20. januar 2017.

Dodeljene nagrade za akciju „Najlepši božićni izlog 2017.”

Gradska opština Zemun već sedamnaest godina tradicionalno organizuje manifestaciju „Najlepši božićni izlog” u cilju podizanja svesti građana o zaštiti životne sredine i poboljšanju uslova života. U konkurenciji za nagradu našli su se svi oni koji su dekorisali izloge, vitrine i tezge u duhu Božića i Nove godine.

Cilj i moto takmičenja je ulepšavanje izloga, vitrina i tezgi, kako bi Zemun u celosti dobio svečani i lepši praznični izgled, kao i da podstakne građane na ulepšavanje prostora u kome žive i rade. Zaštita životne sredine je važna za sve građane i zato ovu manifestaciju smatramo značajnom za dobrobit građana Zemuna.

Nenad Vranjevac, predsednik Skupštine opštine Zemun, pozdravio je sve prisutne i dodelio nagrade pobednicima. 

– Vašim trudom izmamili ste osmeh i osećaj praznične radosti kako Zemuncima tako i posetiocioma. Iskreno se nadam da ćemo duh božićnih i novogodišnjih praznika zadržati tokom čitave godine i da ćete se i naredne odazvati u velikom broju – izjavio je Vranjevac.

Za kategoriju „najlepši božićni izlog – vitrina” prijavljen je 41 učesnik, dok je za kategoriju „najlepša ulična tezga” ove godine prijavljeno 11 učesnika. U prvoj kategoriji prvo mesto pripalo je „Bombaj tekstilu”, drugo „Dekoru plus”, a treće „Soko Štarku”. U drugoj kategoriji prvo mesto je pripalo Aleksandru Radovanović, med i mlečni proizvodi, Glavna 8, drugo Elvisu Bajramoviću, čestitke, suveniri, pokloni, Glavna 8 i treće „Kliker studiju – štampani i dekorativni programi i upotrebni predmeti”, Glavna 8.

Komisija u sastavu Zorana Cvetković, Nenad Lazarević, Marina Stojanović, Milica Terzić i Jovana Đokanović izvršila je ocenjivanje prijavljenih takmičara u obe kategorije.