petak, 20. januar 2017.

Mladenović najavio godinu atletike u Beogradu

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović prisustvovao je danas „Izboru za sportistu godine” koji je u Starom dvoru organizovalo Udruženje sportskih novinara Srbije. 

On je istakao da je godina za nama prepuna velikih rezultata naših sportista, pre svega na Olimpijskim igrama u Riju, dok je Grad Beograd uspešno organizovao Evropsko prvenstvo u futsalu i vaterpolu. 

– Grad Beograd se uveliko priprema za organizaciju Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici, kao i za održavanje jubilarnog 30. Beogradskog maratona, zbog čega ova godina može da se proglasi godinom atletike u Beogradu  – najavio je Mladenović. 

On je posebno zahvalio atletičarki Ivani Španović jer je odmah posle Olimpijade učestvovala u nesvakidašnjem spektaklu u centru Beograda i skakala udalj zajedno sa još nekoliko svetskih imena, zbog čega je iz Beograda otišla jedna sjajna slika u svet.

On je istakao dobru saradnju Grada Beograda sa sportskim savezima, kao i sa sportskim novinarima Srbije, a sve sa zajedničkim ciljem da naši sportisti budu što uspešniji. 

Događaju su prisustvovali  atletičarka Ivana Španović,  zamenik sekretara za sport i omladinu Dragolljub Kočović, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Dane Korica i generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.