utorak, 7. februar 2017.

Deca oslikala ambulantu u Kaluđerici

Radionica murala „Pričamo bojama – oslikajmo za decu” u organizaciji Centra za kulturu Grocka preobrazila je prostorije dečjeg odeljenja ambulante u Kaluđerici. Površine zidova pedijatrijskog odeljenja prekrili su vedri i poetični prizori nalik na one iz bajki i pesmarica za decu, a pojavili su se i junaci koje deca obožavaju, poput dinosaurusa, žirafa... Mladi polaznici su se svojski potrudili, ostavljajući za sobom najlepši trag u boji, ukrasivši i oplemenivši prostorije Doma zdravlja u Kaluđerici.

Radionicom je rukovodila umetnica Marion Dedić, a kreativnom timu Centra za kulturu pridružila se i slikarka Mika Lovre iz Kaluđerice. Predvođeni umetnicama koje imaju iskustva u radu sa decom i mladima, učesnici radionice stekli su nezaboravno iskustvo.

Radionica je realizovana u saradnji sa Domom zdravlja „Grocka” i OŠ „Aleksa Šantić” u Kaluđerici, kojima je Centar za kulturu zahvalio na svesrdnoj podršci. Grad Beograd – Sekretarijat za sport i omladinu doprineo je i u velikoj meri pomogao realizaciji programa obezbeđivanjem sredstava za finansiranje.