sreda, 15. februar 2017.

Sretenjski orden za šest gradskih ustanova kulture

Vršilac dužnosti sekretara za kulturu Ivona Jevtić prisustvovala je danas uručenju priznanja koja je, povodom Dana državnosti, predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić uručio najznačajnijim institucijama i pojedincima. Među dobitnicima je i šest gradskih ustanova kulture.

Ivona Jevtić je nakon ceremonije dodele priznanja u Predsedništvu Srbije u izjavi za Beoinfo zahvalila predsedniku republike na vrednim priznanjima i ukazanom poverenju i naglasila da je veoma ponosna što je rad ustanova čiji je osnivač grad naročito vrednovan.

– Ovo ordenje pripada zaposlenima u nagrađenim ustanovama i na tome im iz sveg srca čestitam. Na ovaj način nagrađen je i rad celog sistema kulture našeg glavnog grada. Priznanja  ćemo shvatiti kao dokaz da smo do sada dobro radili, ali i kao podstrek za dalji rad za dobrobit kulture i građana Beograda – rekla je Ivona Jevtić.

Pedagoški muzej odlikovan je Sretenjskim ordenom drugog stepena za naročite zasluge u oblasti kulturnih i pedagoških delatnosti, povodom 120 godina postojanja. Sretenjskim ordenom trećeg stepena odlikovani su Dečji kulturni centar Beograda, za naročite zasluge i izuzetan doprinos razvoju stvaralaštva dece i za decu, povodom 65 godina rada. Dobitnici su i pozorišta Atelje 212, povodom 60 godina rada i Beogradsko dramsko pozorište, za 70. jubilej, a za naročite zasluge u kulturi. Sretenjski orden dobio je i Bitef, za doprinos u oblasti pozorišne umetnosti i promociji savremenih pozorišnih tendencija. Zlatnom medaljom za zasluge u oblasti kulture odlikovan je Muzej afričke umetnosti u Beogradu, povodom 40 godina postojanja.