ponedeljak, 20. februar 2017.

U Opštini Rakovica u sredu tribina o podsticajima poljoprivrednih proizvođača

Opština Rakovica organizuje u sredu, 22. februara, sa početkom u 18.30 časova tribinu na kojoj će poljoprivredni proizvođači imati priliku da se upoznaju sa državnim podsticajima za poljoprivrednike u 2017. godini. 

Tribina će se održati u velikoj sali Gradske opštine Rakovica (Miška Kranjca 12), a o podsticajima koje država nudi govoriće predstavnici Sekretarijata za privredu – Uprave za poljoprivredu Grada Beograda i predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine. Država je ove godine obezbedila značajna podsticajna sredstva za poljoprivredne proizvođače, a očekuje se da Grad Beograd naredne nedelje raspiše javni poziv za dodelu subvencija.

Poljoprivredni proizvođači moći će ove godine da računaju na podsticaje za obnovu mehanizacije, odnosno kupovinu traktora. Kada je u pitanju stočarstvo, i ove godine obezbeđene su priplodne junice. Za proizvođače voća obezbeđeni su podsticaji za protivgradnu zaštitu i sistem za navodnjavanje, za povrtarstvo su obezbeđeni podsticaji za kupovinu plastenika, dok su za pčelare obezbeđene košnice i oprema za pčelarstvo.

Opština Rakovica poziva sve zainteresovane poljoprivredne proizvođače da dođu na tribinu i da se detaljno informišu o svim podsticajima koje je država obezbedila za ovu godinu.