sreda, 22. februar 2017.

Vesić: Nova sala u DKC-u biće svečano otvorena u ponedeljak

Nova, renovirana sala u Dečjem kulturnom centru biće svečano otvorena u ponedeljak, 27. februara, najavio je gradski menadžer Goran Vesić gostujući na RTV Studio B.

– Sada je to jedna moderna sala sa potpuno novom binom, promenjene su sve stolice, a to je još jedan pokazatelj koliko grad vodi računa da se sadržaji za decu poboljšaju – rekao je gradski menadžer koji je zahvalio kompaniji Lukoil na donaciji skoro deset miliona dinara. 

On je podsetio da je i Pionirski grad posle dugo vremena ponovo vraćen deci i svojoj prvobitnoj nameni, a renovirana su i dečja pozorišta u gradu.
Govoreći o brizi za starije sugrađane, gradski menadžer je naglasio da se zrelost jednog društva ogleda u tome kako brine o najstarijima i najmlađima, kao i o manjinama. 

– Mi u ovom trenutku imamo 26 klubova za seniore, od čega smo pet otvorili u poslednje dve godine i zaista se trudimo da napravimo što širu mrežu klubova jer su to mesta gde stariji provode dosta vremena. U ovoj godini biće otvorena još najmanje dva kluba, jedan na Vračaru u Ulici prote Mateje, a drugi u Rakovici – istakao je Vesić i dodao da opštine mogu da se uključe u brigu o najstarijima.

On je kao primer naveo opštinu Vračar, čiji je predsednik Milan Nedeljković, inače lekar kardiolog, održao tribinu na kojoj je bilo oko 200 penzionera koji su došli da ga slušaju.

– Opštine Vračar i Palilula oformile su neku vrstu servisa za penzionere sa kojima svakodnevno komuniciraju, što se pokazalo kao veoma korisno tokom ledenog talasa, organizuju kućne posete lekara, a organizovano je i da penzioneri mogu brzo da dobiju potrebna dokumenta, zamenu zdravstvenih knjižica bez čekanja u redovima – istakao je gradski menadžer.  

Govoreći o radovima na izgradnji fontane na Trgu Slavija, Vesić je rekao da oni teku po planu i da se trenutno postavlja balon koji će omogućiti nesmetan rad, bez obzira na vremenske uslove. 

– U vreme niskih temperatura su se radili uglavnom zemljani radovi pa nije bilo potrebe za postavljanjem balona, a sada ulazimo u fazu radova kojima mogu da smetaju padavine. Ovo je prvi put u Beogradu da smo naterali jednog investitora da radi tako da se vodi računa o interesu građana, da posao mora da se završi najkvalitetnije, da bude urađen tako da se ne ometa život građana i da bude završen bez obzira na vremenske prilike. Za posao za koji sam odgovoran ne dopuštam da se kasni nijedan dan  – rekao je gradski menadžer i dodao da očekuje da će isti odnos biti i prema onima koji budu radili asfalt na Slaviji, Bulevaru oslobođenja i u Ruzveltovoj.

Kad je reč o broju nedostajućih mesta u vrtićima, Vesić je rekao da će  optimizacija mreže osnovnih škola u Beogradu omogućiti da više od 2.000 dece nađe mesto u predškolskim ustanovama. 

– Nadamo se da će jedan deo kredita od 50 miliona evra koji je Srbija dobila od Svetske banke za rekonstrukciju škola biti prenamenjen za obdaništa. Očekujem da ćemo kao Beograd moći da povučemo oko 15 miliona za rekonstrukciju obdaništa i adaptaciju dodatnog prostora, ali i da izgradimo nove vrtiće kako bi naša mreža bila jača – rekao je Vesić.