četvrtak, 23. mart 2017.

U Grockoj u subotu završna svečanost festivala „Moje selo u pričama i pesmama”

U svečanoj sali upravne zgrade opštine Grocka u subotu, 25. marta, u 12 časova biće održana završna svečanost praćena dodelom nagrada i priznanja u okviru II festivala književnog stvaralaštva na selu i o selu pod nazivom „Moje selo u pričama i pesmama”. Domaćin i suorganizator za 2017. godinu je Gradska opština Grocka, a nosilac Društvo za narodno prosvećivanje „Svetionik” iz Kragujevca. 

Festival književnog stvaralaštva na selu i o selu u Republici Srbiji koncipiran je kao smotra i izbor najboljih književnih ostvarenja (kao i novina i web- sajtova) prvenstveno autora koji žive na selu, kao i drugih autora iz Republike Srbije i naše dijaspore koji pišu o selu.

Konkursni poziv bio je otvoren za književno stvaralaštvo (pesme ili poeme, zbirke pesama, priče ili novele, romane, studije, monografije), zatim novine koje izlaze na selu ili koje pišu o selu, i web-sajtove sela, ili koji se bave selom.

Tokom trajanja konkursa na adresu Centra za kulturu Grocka pristigao je veliki broj radova više autora i različitih književnih formi, od kojih je stručni žiri odabrao deset najistaknutijih i ujedno najbolje autorsko delo.