četvrtak, 23. mart 2017.

Održana prezentacija takmičenja „Najbolja start-ap ideja”

Prijavljivanje za takmičenje „Najbolja start-ap ideja” produženo je do kraja nedelje, a na današnjoj prezentaciji primera dobre prakse svi zainteresovani mogu bolje da se upoznaju sa sistemom takmičenja i prilikama koje kao pomoć nude Grad Beograd i Republika Srbija, rekao je član Gradskog veća i predsednik Gradskog saveta za zapošljavanje Dragomir Petronijević obraćajući se na današnjem skupu u Starom dvoru.

– Država Srbija i Grad Beograd u godini preduzetništva žele da afirmišu preduzetnički duh, sve podsticajne mere ostale su na snazi i nastojimo da mladima objasnimo šta sve Fond za razvoj, Nacionalna služba za zapošljavanje, Razvojna agencija Srbije, ali i Sekretarijat za privredu i sve ostale gradske institucije mogu da učine kako bi pomogli razvoj preduzetništva. Želimo da mladi veruju u sebe, rade na svom usavršavanju i ulože potreban trud da realizuju svoje ideje. U modernom društvu nije dovoljno samo stvoriti proizvod već se on mora i dobro plasirati i reklamirati, a sve to mladi mogu da nauče na ovakvim takmičenjima. Na ovaj način dobijaju mogućnost i da menjaju društvo, predlažu nova rešenja i nude nove ideje kojima će se dalje unapređivati privredni ambijent i celo naše društvo – kazao je Dragomir Petronijević.

On je podsetio da nagradni fond iznosi sedam hiljada evra, kao i da najboljima Grad Beograd ustupa i lokal na 24 meseca bez obaveze plaćanja kirije. Novac je obezbedio privatni sektor, koji će i ocenjivati ponuđene projekte, a organizator i pokrovitelj takmičenja je Grad Beograd. 

Prezentaciji takmičenja „Najbolja start-ap ideja” prisustvovali su srednjoškolci završnih godina, kao i studenti beogradskih državnih i privatnih fakulteta, a primere iz prakse i načine kako da najbolje realizuju svoje ideje pružili su im Ljiljana Marković iz Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Grada Beograda i Jelena Rašić, stručnjak za marketing i društvene mreže.