subota, 25. mart 2017.

Organizovan Sajam zapošljavanja na Čukarici

Gradska opština Čukarica, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, organizovala je danas Sajam zapošljavanja u zgradi opštine Čukarica. Sajam je bio prilika za nezaposlena lica da u neposrednom kontaktu sa poslodavcima  pronađu posao.

Sajam su otvorili član Gradskog veća Dragomir Petronijević, predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić i zamenik direktora filijale Beograd Nacionalne službe za zapošljavanje Siniša Knežević. Otvaranju su prisustvovali članovi Veća opštine Čukarica Zdravko Topalović i Zoran Adamović, kao i koordinator Kancelarije za lokalno-ekonomski razvoj Miroslav Ćirić.

Na Sajmu zapošljavanja na Čukarici svoju ponudu predstavilo je 35 poslodavaca, među kojima su „Zlatiborac DOO”, „Metro cash &carry”, „GP Zlatibor gradnja”, „Merkator S doo”, Delhaize Serbia, Aman, Hotel Šumadija, URC Balašević i mnogi drugi.   

– Aktivno učešće lokalne samouprave i gradskih opština u zapošljavanju zadatak je koji smo sebi dali pre tri godine – rekao je Dragomir Petronijević, ističući aktivnost opštine Čukarica na smanjenju nezaposlenosti i privlačenju investitora u cilju otvaranja novih radnih mesta na opštini. 

– Na nama je da budemo vaš servis, da čujemo vaše predloge, a na vama da radite na sebi, verujete u sebe, jer samo zajedno možemo da pobedimo nezaposlenost – rekao je Dragomir Petronijević. 

On je najavio da će se grad potruditi da u svim gradskim opštinama organizuje ovakve sajmove jer je namera da se građanima ponude konkretna radna mesta. Velika je stvar kada se nekom pronađe radno mesto, ali kada se to učini na teritoriji opštine gde živi i u blizini kuće, to je još bolje, ocenio je Petronijević. 

Na sajmu je ponuđeno 710 radnih mesta, precizirao je Srđan Kolarić, i istakao da se nada da će ovo biti prava prilika za mnoge da nađu posao koji im odgovara. 

– Čukarica je opština u koju investitori sve više ulažu, a naš je cilj da im omogućimo prave uslove za poslovanje, a samim tim i prostor za nova radna mesta – naveo je Srđan Kolarić. 

Predsednik opštine Čukarica je podsetio da je opština u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje otvorila „Džob klub” i organizovala niz tribina i predavanja kako bi  pomogla nezaposlenima da se adekvatno obuče i steknu nova znanja. Ovom prilikom predsednik opštine je zahvalio Gradu Beogradu i Nacionalnoj službi za zapošljavanje na podršci u organizaciji sajma.

Prema podacima Nacionalne službe, u prošloj, 2016. godini sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje – Odsek Čukarica zaposleno je 5.122 lica.