ponedeljak, 27. mart 2017.

Održana obuka o bezbednoj upotrebi auto-sedišta

Gradska opština Rakovica bila je domaćin obuke o pravilnoj upotrebi dečjih auto-sedišta. Obuku su organizovali Gradska opština Rakovica, Agencija za bezbednost saobraćaja i Udruženje građana „Roditelj”.

U teorijskom delu obuke održanom u velikoj sali zgrade Opštine Rakovica, sa problemom stradanja dece u saobraćaju, goste je upoznao Duško Pešić iz Agencije za bezbednost saobraćaja. Predavači Udruženja građana „Roditelj” održali su predavanje o načinu pravilne upotrebe dečjeg auto-sedišta za sve uzrasne kategorije dece. 

Obraćajući se prisutnima, predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić rekao je da opština u saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj, Agencijom za bezbednost saobraćaja, policijom i drugim relevantnim institucijama i udruženjima građana, planski radi na merama za povećanje bezbednosti učesnika saobraćaja. On je zamolio prisutne da ono što su videli na današnjoj obuci prenesu prijateljima, komšijama, svima koji imaju decu. 

Direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević pohvalila je saradnju sa Opštinom Rakovica na pitanjima bezbednosti saobraćaja. Ona je pozvala roditelje da primene znanja sa današnje obuke i na taj način, odgovornim ponašanjem, zaštite živote svoje dece. Nakon teorijskog dela, na parkingu ispred zgrade opštine posetioci su imali priliku da vide kako se u praksi pravilno upotrebljava auto-sedište. 

Na kraju, roditeljima koji su se prijavili na poziv Gradske opštine Rakovica, predsednik Vladan Kocić i Svetlana Miljuš iz Agencije za bezbednost saobraćaja podelili su besplatna auto-sedišta za decu.