ponedeljak, 27. mart 2017.

Sanirano oštećenje na travnatom grbu Beograda

Radnici JKP „Zelenilo – Beograd” sanirali su danas oštećenje na grbu Beograda, koji se nalazi na Autokomandi, na zelenoj površini uz auto-put, u smeru ka Novom Beogradu, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća.

Tokom vikenda nesavesni sugrađani su autolakom ofarbali grb Grada Beograda u crno-sivu boju i na taj način ga oštetili. Radnici „Zelenila” su ga prefarbali u originalne boje.

Detalji poput ovog grba i cvetnog grba Beograda kod Studentskog grada su postali su znamenitosti po kojima se Beograd ističe i prepoznaje, po čemu ga pamte i o čemu će, između ostalog, drugima pričati oni koji posete Beograd. Ako ne sačuvamo ono po čemu se naš grad prepoznaje, nećemo sačuvati njegov identitet, duh i šarm po kojima je nadaleko poznat, kažu u „Zelenilu”.

Iz ovog gradskog preduzeća naglašavaju da štete u prošloj godini koje su na zelenim površinama nastale nesavesnim ponašanjem pojedinaca iznose 4,4 miliona dinara i podsećaju da se za ovaj iznos moglo izgraditi jedno novo igralište za decu, sa gumenom podlogom i savremenim rekvizitima. „Zelenilo” zato apeluje na sugrađane da ne uništavaju zelene površine, već da svoje vreme i energiju upotrebe na kvalitetnije i lepše stvari.

„Zelenilo – Beograd” se trudi da grad izgleda lepše, uređenije i bolje. Na „Zelenilu” je da im obezbedi uređene površine za rekreaciju i relaksaciju, a na njihovim korisnicima je da ih čuvaju i u njima uživaju, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća.