utorak, 18. april 2017.

Putujući sajam knjiga za decu u Grockoj

Centar za kulturu Grocka od 20. do 28. aprila organizuje, deveti po redu, Putujući sajam knjiga za decu pod nazivom „Volim da čitam” u saradnji sa vodećim domaćim izdavačima i osnovnim školama sa teritorije opštine Grocka.

Sajam knjiga gostuje u školi „Ilija Garašanin” 20. i 21. aprila od 9 do 16 sati, u OŠ „Aleksa Šantić” u Kaluđerici 24. i 25. aprila, a u „Nikoli Tesli” u Vinči od 26. do 28. aprila, takođe od 9 do 16 sati.

Putujući sajam knjiga „Volim da čitam” je od 2012. godine namenjen učenicima osnovnih škola sa teritorije opštine Grocka, sa ciljem da im približi knjigu i neguje čitalaštvo. U okviru ovog sajma, kojim se obeležava Svetski dan knjige i autorskih prava na teritoriji opštine Grocka, svoja izdanja deci u Grockoj predstaviće brojni izdavači među kojima su: Kreativni centar, Publik praktikum, Propolis plus, Enco Book, 3D+, Škola plus, Leo Commerce, Profil, Portalibris, Laguna, Odiseja. 

Imajući u vidu nedovoljan broj knjižara i oskudnu ponudu literature i književnosti za decu i mlade na teritoriji opštine Grocka, Putujući sajam knjiga je prilika da se deca lično upoznaju sa bogatim savremenim izdavaštvom, kao i da renomirani domaći izdavači predstave svoja aktuelna izdanja.
Autor Putujućeg sajama knjiga „Volim da čitam” je Zorica Atić, diplomirana istoričarka umetnosti.