petak, 21. april 2017.

Mladenović: Beograd će sutra biti svetski centar sportskih dešavanja

Sve je spremno za predstojeći 30. Beogradski maraton, stigli su nam specijalni gosti i mislim da će ovaj jubilarni maraton zaista biti posebno dešavanje, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, gostujući danas na TV Pink. 

– Maraton i polumaraton će ove godine imati blizu 7.000 učesnika, a uz Trku zadovoljstva biće to impozantan broj učesnika. Sam maraton nije samo trka koja počinje u 10 časova i traje nekoliko sati već je to i veliki broj humanitarnih manifestacija koje ga prate i to je događaj koji će obeležiti svetski sport. Beograd će sutra biti centar sportskih dešavanja jer su sa nama legende atletike koje će promovisati Beograd i njegov maraton – istakao je Andreja Mladenović.

Zamenik gradonačelnika naglasio je da je od ove godine izmenjena trasa maratona i da će ona uključiti i Most na Adi. 

– Trasa će biti zanimljivija i za trkače i za publiku. Vreme će nam biti naklonjeno, neće biti padavina, a temperatura će za trkače biti idealna, između deset i petnaest stepeni. Pozivamo sve Beograđane da izađu i učestvuju u Trci zadovoljstva jer je to poseban događaj koji će biti zapamćen po broju učesnika i preko 70 zemalja iz kojih učesnici dolaze, a sa nama će biti Bob Bimon, Majk Pauel, Galina Čistjakova, Havijer Sotomajor, Lase Virena, Kevin Jang i Rosa Mota. Sutra ćemo svi zajedno biti deo maratona i to će biti divna slika našeg grada koju ćemo poslati u svet – kazao je Andreja Mladenović.