subota, 22. april 2017.

„Gradsko stambeno” osuđuje uništavanje sređenih fasada u centru grada

Javno preduzeće „Gradsko stambeno” izrazilo je  danas žaljenje  što su tri fasade, koje su sređene u okviru akcije „Za lepše lice Beograda” naružene neprimerenim grafitima, navodi se u saopštenju tog preduzeća. 

Grafiti se nalaze na dve adrese u centru grada: u Ulici kralja Milana 8 i u Karađorđevoj ulici na brojevima 60 i 61. 

– Postavlja se pitanje ko je počinilac ovog vandalizma, ali još bitniji je razlog zbog kog neko želi da ruinira izgled našeg Beograda. U proteklom periodu radilo se punom parom na unapređenju izgleda ulica Beograda time što su se, u okviru akcije sanacije fasada „Za lepše lice Beograda”, rekonstruisale najugroženije beogradske fasade. I dok ovu lepu akciju sprovode čelni ljudi Grada Beograda i gradske službe, uključujući i Javno preduzeće „Gradsko stambeno", nažalost nekome je u interesu da je umanji neprikladnim grafitima – ističe se u saopštenju.

– Ovom prilikom izražavamo žaljenje što Beograđani i posetioci našeg glavnog grada nemaju priliku da uživaju u ulicama koje su uređene i čiste. Takođe apelujemo na  Beograđane svih uzrasta da ne uništavaju fasade i da vode računa o ulicama u kojima žive ili borave, jer ako svako od nas kao stanovnik ovog grada malo obrati pažnju, zauzvrat ćemo dobiti lepo uređen grad kojim možemo da se ponosimo. Zajedničkim snagama možemo Beograd da učinimo i lepšim i boljim – navodi se u saopštenju.

Iz tog preduzeća podsećaju da prema odluci Skupštine grada kazna za pisanje grafita iznosi od 5.000 do 20.000 dinara, a onaj koji ih crta može biti kažnjen i radom u javnom interesu u trajanju od 40 do 160 sati.