subota, 22. april 2017.

Siniša Mali: Slika Beogradskog maratona obići će danas ceo svet

Veoma sam srećan što smo uspeli da pošaljemo prelepu sliku Beograda u svet, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali nakon što je kao takmičar u polumaratonskoj trci prošao kroz ciljnu liniju na Terazijskom platou.

– Nikada nije bila lepša maratonska atmosfera u Beogradu, nikada nije učestvovalo više maratonaca i drugih takmičara, lično sam zadovoljan vlastitim rezultatom i to su sve razlozi da danas budem ponosan. Ogroman broj ljudi danas je u Beogradu nasmejan, svi podržavaju jedni druge i to je jedna prelepa slika. Svako trči za sebe i postavlja sebi zadatak da stigne na cilj, ja sam to uspeo uz Stefana Baldinija, kome je ovo verovatno bio lakši trening, ali za mene je uspeh i sjajno iskustvo. Sa nama su danas i atletske legende koje su se ponovo okupile u Beogradu da zajedno proslavimo jubilarni, 30. Beogradski maraton i ovo je bila izuzetno dobra prilika da promovišemo Beograd, sport i zdrav život – izjavio je gradonačelnik Siniša Mali posle prolaska kroz cilj.

Trasa polumaratona kreće se Bulevarom kralja Aleksandra, Beogradskom, preko Slavije, Nemanjinom, Balkanskom, Gavrila Principa, Brankovom, Bulevarom Nikole Tesle, Džona Kenedija, Bulevarom Mihajla Pupina, Bulevarom umetnosti, Bulevarom Milutina Milankovića, Antifašističke borbe, preko Mosta na Adi, Antifašističke borbe, Bulevarom Milutina Milankovića, Milentija Popovića, Bulevarom Mihajla Pupina, Brankovom, Kraljice Natalije, Kneza Miloša, Kralja Milana, Terazijama.