subota, 22. april 2017.

U Trci zadovoljstva učestvovala ekipa koja broji 83 seniora

U popularnoj Trci zadovoljstva u okviru 30. Beogradskog maratona po prvi put organizovano su učestvovali seniori – penzioneri Gerontološkog centra Beograda, stanari domova, članovi dnevnih centara i klubova za starije i zaposleni okupljeni u ekipu koju je činilo 83 seniora i predstavnika mlađih generacija pod nazivom „Zdrav = aktivan život”, saopštavaju iz ove institucije.

 Svi seniori imali su sportske majice na kojima su ponosno nosili broj svojih godina, a broj 6120 koji je prikazao koliko ustvari godina zajedno šeta i uživa u ovoj trci.   

– Želimo da svojim učešćem pošaljemo poruku da je zdravo i aktivno starenje model koji promovišemo za sve pripadnike našeg društva, da je neophodan suživot, podrška i razumevanje starih sa mlađim generacijama, kao i da podstaknemo sve one seniore koji još nisu da nam se pridruže i aktivno uključe u sve besplatne aktivnosti, programe i manifestacije koje svakodnevno realizujemo – kaže Suzana Mišić, direktorka Gerontološkog centra Beograda.

Ustanova Gerontološki centar Beograd obuhvata više od 10.000 korisnika, u okviru domskog smeštaja je preko 1.200 ljudi, usluga pomoći u kući pruža se za oko 2.600 starijih Beograđana, dok više od 6.500 starijih sugrađana koristi usluge i besplatne programe dnevnih centara i klubova za starije