utorak, 25. april 2017.

Počelo prijavljivanje za zakup poslovnog prostora Direkcije za građevinsko zemljište

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda objavila je oglas o prikupljanju pismenih ponuda za izdavanje u zakup poslovnog prostora u Beogradu na više lokacija. Ponuđeno je 30 lokala, pet kancelarija, jedan magacin i 60 garažnih i parking mesta za koje se zainteresovani zakupci mogu prijaviti do 10. maja. U zavisnosti od zone i namene prostora, početne cene zakupa kreću se od 138 do 877 dinara po kvadratnom metru, a u slučaju da zakupci prostor koriste za obavljanje posebno određenih delatnosti, početna cena zakupnine je nešto viša, u skladu sa gradskom odlukom o utvrđivanju zakupnina, navodi se u saopštenju ove direkcije. 

Lokali se nalaze u Čumićevom sokačetu, Metohijskoj, Đušinoj, Dalmatinskoj, Križanićevoj i Kumodraškoj ulici, kao i u novobeogradskim blokovima. U naselju Leštane izdaje se u zakup magacinski prostor površine 466 kvadrata, garažna i parking mesta nalaze se na lokacijama u Lješkoj, Gružanskoj, Gostivarskoj, Ljube Davidovića i Komovskoj u starom delu grada, a u Novom Beogradu parkiranje se može obezbediti u objektima u Vojvođanskoj i Ulici Uroša Martinovića.

Poslovni prostor biće dat u zakup ponuđaču koji ponudi najviši iznos zakupnine po kvadratnom metru i mogu učestvovati sva pravna i fizička lica, osim onih koji imaju neizmirene obaveze po osnovu zakupnine za poslovni prostor na kome je direkcija korisnik. Ponude moraju biti primljene u direkciju do 10. maja u 13 sati, a otvaranje će se obaviti istog dana u 14 sati.

Direkcija gradi i izdaje u zakup poslovni prostor za potrebe uređivanja građevinskog zemljišta, a sredstva ostvarena po tom osnovu koriste se namenski za izgradnju nove infrastrukture. Od početka ove godine direkcija je prihodovala 85 miliona dinara od zakupnine poslovnog prostora, a očekivana sredstva po ovom osnovu za 2017. iznose 390 miliona dinara, dodaje se u saopštenju.