četvrtak, 25. maj 2017.

Otvoren Forum omladinske politike

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević i pomoćnica ministra za sport i omladinu Snežana Klašnja otvorili su danas u velikoj sali Skupštine grada Forum omladinske politike.

– Grad Beograd nastavlja da podržava mlade, mi smo tu da čujemo njihove predloge i rešenja kako bismo poboljšali život svih mladih. Sa nama su danas mladi iz cele Srbije i regiona i ovo je prilika da se umreže i zajednički rade na projektima. Mi želimo da budemo partner i da zajednički radimo na smanjenju nezaposlenosti, motivišući ih da postanu privrednici i svoju kreativnost izraze u Beogradu, preko konkursa Sekretarijata za privredu – istakao je Dragomir Petronijević.

Učesnici foruma su 150 aktera omladinske politike: organizacije mladih i za mlade, učesnici programa jačanja kapaciteta KOMS i Akademije omladinske politike KOMS, omladinski radnici, članovi saveta KOMS,  predstavnici krovnih saveza mladih Bosne i Hercegovine, Makedonije i Hrvatske, Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, SKGO, predstavnici kancelarija za mlade i ustanova, sindikati mladih, podmlaci političkih stranaka i partija, i drugi predstavnici međunarodnih organizacija i donatora koji rade sa mladima. 

Ovaj forum održava se u organizaciji Krovne organizacije mladih Srbije uz podršku Grada Beograda i Ministarstva omladine i sporta.