četvrtak, 25. maj 2017.

Beograd u Moskvi ponudio portfolio vredan deset milijardi evra

Pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević predstavio je danas na biznis forumu manifestacije „Dani Beograda u Moskvi“ najvažnije investicione projekte Beograda, naglašavajući da je cilj foruma bio da, kako je ocenio, odlične bilaterarne i istorijske odnose prenesemo i na polje privredne i ekonomske saradnje. On je istakao da su Beograd i Srbija sada poželjne investicione destinacije, sa pravim raskošem projekata koje imaju i nude.

- Predstavili smo investicioni portfolio Beograda, vredan više od deset milijardi evra. Akcenat je bio najpre na razvojnim, infrastrukturnim projektima, a zatim i na industrijskim projektima i slobodnoj zoni sa grin fild investicijama, dok je treći akcenat bio na tržištu nekretnina sa Beogradom na vodi kao najznačajnijim projektom. Usledili su i B2B sastanci naših i ruskih privrednika, sa mogućnošću da u direktnim razgovorima prave konkretne aranžmane - rekao je Milosavljević, precizirajući da su sesije posvećene IT industriji, poljoprivredi i turizmu.

On je napomenuo  i da je u prezentaciji grada posebna pažnja bila posvećena metrou, s obzirom na veliko interesovanje koje vlada za ovaj projekat kako u Beogradu tako i među potencijalnim finansijerima u Moskvi.

- Razvojni projekti su „vukući“ jer su komplementarni sa drugim privrednim granama i podižu privredne aktivnosti čitavog grada i zemlje – kazao je Milosavljević i izrazio nadu da je forum zaintrigirao ruske investitore.