ponedeljak, 29. maj 2017.

Andreja Mladenović primio delegaciju Šangaja

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović primio je danas u Starom dvoru zamenika generalnog sekretara Šangaja Ju Beihua sa delegacijom ovog grada, sa kojima je razgovarao o budućoj saradnji Beograda i Šangaja. 

On je naglasio da su pre manje od mesec dana u Šangaju gradonačelnici Beograda i Šangaja potpisali jedan izuzetno važan sporazum. 

–To je jedan okvirni spoazum o razumevanju i u okviru tog sporazuma mi sada nastavljamo jednu izuzetno plodnu saradnju. Beograd više od 35 godina ima potpisan sporazum i sa Pekingom. Šangaj je drugi grad u Kini i jedan od gradova koji ima najveću i najjaču privredu i zato je nama ova saradnja vrlo važna – istakao je Mladenović

On je dodao da Grad Beograd na ovaj način nastavlja da realizuje potpisani sporazum.

– Nastavićemo sa turističkom saradnjom, koja će, nadam se, porasti kada se ima u vidu uspostavljanje direktne linije sa Kinom, kao i bezviznog režima do 30 dana za kineske građane. Beograd traži svoju šansu da u okviru te saradnje i sa gradovima u Kini napravi jedan ozbiljan pomak. Očekujemo da već od septembra pravimo neke konkretne planove o razmeni turističkih ponuda i nadam se da ćemo vrlo brzo ugostiti drage prjatelje iz Šangaja sa kulturnim programom, kao što je bilo u novembru prošle godine. Beograd radi puno na međunarodnoj saradnji, naročito tamo gde i država Srbija ima dobre i jake odnose, što dodatno učvršćujemo sporazumima i konkretnim razmenama sa gradovima tih zemalja. Veoma je važno za celokupnu međunarodnu politiku naše zemlje da i glavni grad aktivno učestvuje u toj politici i bude jedan od važnih činilaca u uspostavljanju dobrih i konkretnih odnosa sa drugim zemljama – istakao je zamenik gradonačelnika.