utorak, 13. jun 2017.

Obezbediti rešenje za postavljanje bašte ugostiteljskog objekta

Tokom narednog perioda, a u skladu sa planom i programom Sekretarijata za inspekcijske poslove, kao i po prijavama građana, vršiće se kontrola postavljenih bašta ugostiteljskih objekata, saopštavaju iz ovog sekretarijata. 

Bašte se postavljaju na osnovu Odluke o postavljanju bašte ugostiteljskog objekta na teritoriji grada Beograda, a gradske opštine zadužene su za inspekcijski nadzor nad sprovođenjem ove odluke u prvom stepenu. 

Gradska komunalna inspekcija neposredno ostvaruje nadzor nad radom gradske opštine u svim poslovima i u slučajevima kada ti organi ne postupe u skladu sa odlukom.

Danas je uklonjena bašta objekta „Kenedy lounge” u Ulici Džona Kenedija u Zemunu,  koja nije imala potrebno rešenje nadležnog organa i bila je postavljena na zelenoj površini. Za ovu baštu Sekretarijat za inspekcijske poslove dobio je više prijava građana zbog zauzimanja većeg dela zelene površine bez dozvole i zbog povećane buke. 

Iz ovog sekretarijata podsećaju da bi bašta ugostiteljskog objekta bila postavljena u skladu sa zakonom, potrebno je da se od nadležnog opštinskog organa dobije rešenje za postavljanje, uz prethodno dobijene saglasnosti za zauzeće javne saobraćajne površine ili zelene površine, za šta se dozvole dobijaju od Sekretarijata za saobraćaj i JKP „Zelenilo – Beograd”. 

Savetuju se vlasnici ugostiteljskih objekata da blagovremeno pribave sve potrebne saglasnosti i rešenja za postavljanje bašte.