sreda, 21. jun 2017.

Vesić: Radovi u Bulevaru oslobođenja, na Slaviji i u Ruzveltovoj biće završeni do 16. novembra

Radovi u Bulevaru oslobođenja deo su radova u okviru rekonstrukcije Ruzveltove, Slavije i samog bulevara, gde će se raditi najkraće, rekao je gradski menadžer Goran Vesić u Jutarnjem programu RTS-a.

– Bulevar oslobođenja će se raditi u dve faze: leva strana, koja se sada radi, biće završena do 28. avgusta a desna do 22. oktobra. Vodili smo računa da veći deo radova bude obavljen tokom leta, jer je to period kada ima manje automobila, kada đaci ne idu u školu i kada je realno opterećenje saobraćaja manje i ja apelujem na građane da prate uputstva i izbegavaju tu deonicu koliko mogu, jer se ti radovi moraju obaviti i svi vozači znaju u koliko je lošem stanju bio Bulevar oslobođenja. Ova saobraćajnica će biti urađena po svim standardima, novac je obezbeđen. Radovi na Slaviji su takođe već počeli i trenutno se radi park između Ulice kralja Milana i Nemanjine. Sam kružni tok biće završen do 17. oktobra a kompletni radovi na sve tri deonice do 16. novembra – rekao je Goran Vesić, naglasivši da će za vreme radova na Slaviji postojati alternativni pravac, pomoćna saobraćajnica koja će se pružati preko sadašnjeg parkirališta „Parking servisa”, kao i iz pravca Nemanjine prema Bulevaru oslobođenja.

Gradski menadžer podsetio je i na značaj koji za Beograd ima pristupna saobraćajnica Železničkoj stanici „Beograd centar”.

– Prokop je naša glavna železnička stanica i veoma brzo ćemo ćemo doći u situaciju da se stara železnička stanica neće više koristiti. Uradili smo kompletne pristupne saobraćajnice sa strane Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića i one su izgrađene po svim svetskim standardima. Ukupno je izgrađeno 770 metara kolovoza, most od 145 metara, potporni zidovi u dužini od 250 metara, pešačke i biciklističke staze, mesta za javni prevoz i parking mesta. Naša Direkcija za građevinsko zemljište rešava imovinsko-pravna pitanja  i nadam se da ćemo do kraja ove godine raspisati konkurs za izgradnju pristupnih saobraćajnica sa donje strane stanice, iz pravca auto-puta. Ako sve  bude kako je planirano, radovi će moći da počnu 2018. godine i tako ćemo kompletirati ceo projekat – kazao je gradski menadžer.
Vesić je podsetio i da će početi gradnja nove autobuske stanice.

– Veoma brzo, već sledeće godine, preselićemo staru autobusku stanicu. Projektovanje u Direkciji za građevinsko zemljište je pri kraju, ove godine radićemo plato, na mestu Starog savskog mosta imaćemo novi most, a na mestu stare autobuske stanice počinjaće tunel koji će povezivati Savu i Dunav i koji će izlaziti u Bulevaru despota Stefana, čime će vozači iz Novog Beograda do Pančevačkog mosta dolaziti  za svega desetak minuta, a saobraćaj u samom centru grada biće smanjen za 14 odsto – istakao je gradski menadžer.