petak, 23. jun 2017.

Siniša Mali razgovarao sa specijalnim izaslanikom predsednika Francuske

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je danas sa senatorom u parlamentu Francuske i specijalnim izaslanikom predsednika te zemlje Alenom Rišarom, o učešću francuskih kompanija u velikim projektima koji se sprovode u gradu Beogradu.

Mali  i Rišar su na sastanku u Starom dvoru, razgovarali o  sređivanju deponije u Vinči i izgradnji fabrike za prečišćavanje i preradu smeća i otpada u energiju, o projektu izgradnje metroa u Beogradu i o „Beogradu na vodi“.

– Kada je Manuel Vals, bivši premijer Francuske, bio u Beogradu, počeli smo da radimo na nekoliko velikih projekata i sada ćemo videti njihove rezultate. Jedan od njih je sređivanje deponije u Vinči i izgradnja fabrike za prečišćavanje i preradu smeća i otpada u energiju. Za taj projekat očekujemo ponude dve francuske kompanije, Suez i Veolia – rekao je gradonačelnik.

Na sastanku je bilo reči i o prifizibiliti studiji za izgradnju beogradskog metroa, koju treba da radi francuska kompanija „Ežis“.

Rišar je pohvalio napredak projekta „Beograd na vodi“, i predložio gradonačelniku Malom da pozove francuske urbaniste i arhitekte u Beograd kako bi se upoznali sa našim gradom i planovima za njegov dalji razvoj.

– Gospodin Rišar je predložio da pozovemo francuske arhitekte i urbaniste i da im se kao grad predstavimo, jer on ni u jednom gradu u svetu nije video tako veliki napredak i potencijal kao u našem gradu. To je velika čast i pohvala za nas, ali i obaveza da nastavimo dalje istim tempom – naveo je Mali.

Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Fransuske u Srbiji Kristin Moro.