petak, 23. jun 2017.

Mladenović i Vesić razgovarali sa patrijarhom Irinejom

Visoka delegacija Grada Beograda posetila je danas Patrijaršiju i tom prilikom obavestila patrijarha srpskog Irineja da bi  uskoro trebalo da počnu radovi na rekonstrukciji ulice Bore Stankovića na Vračaru.

U delegaciji Grada bili su zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, gradski menadžer Goran Vesić, direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda  Branislav Popović, kao i predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković.

Tokom razgovora visoki funkcioneri grada obavestili su patrijarha da će se, nakon rekonstrukcije ulice Bore Stankovića, steći uslovi za završetak radova na Porti i na prostoru oko Hrama Svetog Save.

Takođe, razgovarano je i o sređivanju platoa ispred Hrama Svetog Save, fontane, pešačkih staza i zelene površine oko Hrama.

Istovremeno visoki funkcioneri Grada obavestili su njegovu svetost da je završen projekat za obnovu platoa ispred Crkve Svetog Marka i da se uskoro očekuje početak radova uz dogovor i saradnju kompanije Er Srbija.

Sa patrijarhom Irinejom razgovarano je i o drugim pitanjima koja su vezana za funkcionisanje Srpske pravoslavne crkve na teritoriji Beograda i na obostrano zadovoljstvo istaknuto je da je neophodno nastaviti sa bliskom saradnjom Grada i SPC.