ponedeljak, 26. jun 2017.

U Biblioteci „Laza Kostić” radionica „Kultura i ja” za školarce

U Biblioteci „Laza Kostić” (Turgenjevljeva 5) na Banovom brdu od 28. juna do 4. jula, od 11 do 14 časova održaće se, u organizaciji Prijatelja dece Čukarice, besplatna radionica „Kultura i ja” namenjena osmacima i srenjoškolcima. 

Tokom pet dana oni će se baviti različitim kulturnim nasleđem i uticajem koji ima na identitet pojedinca. Volonteri i učesnici ranije održanih radionica, sada studenti umetničkih fakulteta, svoje znanje podeliće sa novim radioničarima. Sam program radionica podrazumeva razgovore, prezentacije, rad u grupama i igre, kao i posetu kulturnom događaju za koji se učesnici opredele.

Radionica „Kultura i ja” prva je od četiri tematski različite radionice koje će Prijatelji dece Čukarice održati tokom letnjeg raspusta. U julu i avgustu osnovci i srednjoškolci moći će da učestvuju na besplatnim radionicama „Leto u biblioteci” – male veštine odrastanja za osnovce, „Čarolija čitanja” – kreativno čitanje i pisanje i „Sopstvena kreacija, a ne tuđa kreatura” – svet ličnog razvoja, autentičnosti i samoodgovornosti. 

Programi se realizuju pod pokroviteljstvom Grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu i Opštine Čukarica i u saradnji sa Bibliotekom grada Beograda.

Prijave i dodatne informacije na i-mejl pdcukarica@gmail.com ili telefonom na 063/822-174.