petak, 14. jul 2017.

Dodeljene nagrade u okviru kampanje „Promeni trag”

Glavni gradski urbanista Milutin Folić prisustvovao je danas na Saobraćajnom fakultetu svečanosti dodele nagrada i prikazu rezultata kampanje „Promeni trag”. 

Tom prilikom, rukovodilac projekta prof. dr Slaven Tica saopštio je rezultate kampanje koja je zasnovana na „Positive drive” konceptu, koji podstiče pozitivno ponašanje u saobraćaju različitim modelima nagrađivanja. Kampanja je počela 22. maja ove godine i trajala je ukupno osam nedelja. U kampanju se aktivno uključilo više stotina učesnika, koji su prešli ukupno više od 3.000 kilometara koristeći aplikaciju „Positive drive”. Kampanju su zvanično podržali Grad Beograd, Univerzitet u Beogradu, Studentski parlament Univerziteta u Beogradu, Studentski centar i znatan broj sponzora („Capriolo”, „WinWin”, „Public Transport Consult”, „Exit Escape Room”, „Workforce”, „Time out klub”, „Jazz Cafe”, „Đak sport”, itd.), u saradnji sa kojima je obezbeđen veliki broj nagrada.

Kampanja je deo projekta „Iskorišćenje potencijala praćenja aktivnosti biciklizma i pešačenja” („Trace”) koji finansira Evropska komisije (program „Horizon2020”), a projekat obuhvata učesnike – partnere iz sedam država Evropske unije (Portugal, Belgija, Luksemburg, Holandija, Bugarska, Italija i Velika Britanija) i Srbije, kao pridružene zemlje.

Na svečanosti su dodeljene i glavne nagrade: Andreju Đukiću i Jeleni Mladenović, koji su prešli najviše kilometara biciklom  i Milici Ćurčić, koja je prepešačila najviše kilometara.

U okviru projekta „Trace” na jesen ove godine Saobraćajni fakultet će organizovati još jednu kampanju zasnovanu na konceptu „Traffic Snake Game” (igra saobraćajne zmije). Kampanja u Srbiji nazvana je „Gruja, saobraćajna guja” i namenjena je učenicima osnovnih škola. Cilj kampanje je da se prikupljanjem više informacija o kretanjima kuća–škola utiče na poboljšanje njihove bezbednosti i održivosti.