ponedeljak, 17. jul 2017.

Vesić: Grad obezbedio 72 miliona za rekonstrukciju Ulice Bore Stankovića

Gradski menadžer Goran Vesić prisustvovao je zajedno sa predsednikom opštine Vračar Milanom Nedeljkovićem početku radova na rekonstrukciji Ulice Bore Stankovića. 

Vesić je tom prilikom poručio da će ova saobraćajnica biti uređena na drugačiji način, da će imati kolovoz širine šest metara, po tri metra trotoara sa svake strane i dva metra zelenog pojasa. 

– Kompletna infrastruktura ulice će biti zamenjena, vodovod, kanalizacija i gasne instalacije, dok će trafo-stanice će biti preseljene. Na taj način rekonstrukcija će biti potpuna, posao će trajati pet meseci, a vrednost radova je 71,8 milion dinara – rekao je Vesić. 

On je naglasio da je rekonstrukcija ove ulice važna iz nekoliko razloga, a pre svega jer pokazuje koliko su se neke stvari u gradu dešavale sporo. 

– Još 2008. godine sve je bilo spremno za rekonstrukciju ove ulice, ali još od tog vremena opština Vračar nije uspevala da reši imovinsko-pravne odnose, pa je prošlo devet godina do početka radova. Kada je prošle godine izabrano novo rukovodstvo opštine Vračar, počele su i pripreme za realizaciju ovog posla. Ljudi iz opštine sa predsednikom Milanom Nedeljkovićem na čelu uložili su zaista veliki napor i za manje od godinu dana rešili su sve imovinsko-pravne odnose – dodao je Vesić. 

Prema njegovim rečima, rešavanjem problema u ovoj ulici konačno će se formirati porta Hrama Svetog Save, čime će biti završeno uređenje okoline hrama. Tako će biti stvoreni uslovi, naveo je Vesić, da sledeće godine zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom, uredimo prostor oko Hrama Svetog Save, koji trenutno nije uređen na najbolji mogući način. 

– U pitanju je mesto na koje dolazi veliki broj turista i imamo obavezu da ovaj deo Vračarskog platoa uredimo kako bi trebalo. Ova ulica je danas prometnija nego inače, pre svega što ovuda prolaze vozila koji bi se u normalnim uslovima kretala Bulevarom oslobođenja, koji se sada renovira. To je razlog zbog kojeg će se radovi u ovoj ulici odvijati u etapama, kako bi saobraćaj mogao da funkcioniše – istakao je gradski menadžer. 

On je zahvalio Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, naglasivši činjenicu da je rekonstrukcija Ulice Bore Stankovića 30. aktivno gradilište u tekućoj godini, kao i da je tokom prošle je ukupno zabeleženo 69 gradilišta. 
– Nikada Direkcija nije više radila i nikada nije bilo više aktivnih infrastrukturnih projekata i zbog toga mi je posebno drago što danas počinju radovi u Ulici Bore Stankovića – zaključio je Vesić.  
Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković dodao je tom prilikom da je ovaj događaj veoma važan, jer će  ulica u srcu Vračara dobiti proširenje  na potezu od Katanićeve do Braničevske i Skerlićeve ulice. On je najavio izgradnju podzemne garaže u Skerlićevoj, gde će biti mesta za 1.000 automobila.
– U poslednjih godinu dana gradska opština i menadžer Goran Vesić  nadoknađuju ono što je izgubljeno u prethodne 24 godine –  dodao je Nedeljković.
Događaju je prisustvovala i operativna direktorka Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Dušica Anđelković.