petak, 21. jul 2017.

Asfaltiranje i zamena ulaznih vrata na zgradama na Voždovcu

Tokom letnjih meseci realizuju se planirane aktivnosti asfaltiranja nekategorisanih puteva, pristupnih i internih saobraćajnica u dužini od tri kilometra, a završena je i druga faza zamene 49 ulaznih aluminijumskih vrata u zgradama u naseljima Braće Jerković, Medaković, Dušanovac, Banjica i Kumodraž, saopšteno je iz opštine Voždovac

Parking i prilazi ispod OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ u Meštrovićevoj  13, koji su do sada bili oronuli i zapušteni, asfaltirani su i uređeni. Po prvi put je asfalt stigao i u Božićnu ulicu kod broja 20 i 35 i Šljivarsku od brojeva 17 do 33. Sa druge strane, u prvoj fazi akcije postavljanja novih ulaznih vrata na zgradama već je zamenjeno 60 vrata na teritoriji opštine.

Predsednik Opštine Aleksandar Savić izašao je na teren, gde je razgovarao sa stanarima ulaza 191 u Ulici Braće Jerković kojima su stara vrata zamenjena novim.

– Kao odgovorna opštinska vlast vodimo računa o bezbednosti naših građana, zajedno sa voždovačkom policijskom stanicom.  Oko 100 novih ulaznih vrata pružiće veću sigurnost stanarima tih zgrada i zato smo izdvojili osam miliona dinara. Planiramo i sledeće godine da odvojimo određena sredstva kako bi nastavili ovu akciju. Prvi korak su mesne zajednice koje prikupljaju zahteve građana, a kada Opština proveri da su vrata u jako lošem stanju onda se zamene – rekao je Savić.