četvrtak, 14. septembar 2017.

„Bajke detinjstva” na velikom platnu za decu iz Zvečanske i beogradske osnovce

Grad Beograd, uz podršku Sekretarijata za socijalnu zaštitu, omogućio je danas deci iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine da zajedno sa đacima iz mlađih razreda OŠ „Siniša Nikolajević” pogledaju projekcije animiranih dečjih filmova u pozorištu „Dadov”. Decu su pozdravile zamenica predsednika Skupštine Beograda Andrea Radulović i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, kao i predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković i gosti iz Rusije.

Kako je precizirala Nataša Stanisavljević, projekcije su deo manifestacije Nedelja ruskog filma „Bajke detinjstva”, koja se održava peti put u Srbiji, a prvi put u Beogradu. 

– Na ovaj način deca mogu da se druže, zabave i dožive ruske bajke, ali i da upoznaju rusku kulturu – istakla je Nataša Stanisavljević.

Ona je naglasila da je Sekretarijat za socijalnu zaštitu još jednom pokazao da vodi brigu i o najmlađim kategorijama društva.

– Nastojimo da im svakodnevno pružamo pomoć i podršku koja im je potrebna, čineći njihovo detinjstvo što bezbrižnijim i srećnijim – rekla je Nataša Stanisavljević.
Gradska sekretarka je zahvalila ruskim prijateljima koji su omogućili našoj deci da osete bar deo velike ruske kinematografije za najmlađe. 

Predsednik opštine Milan Nedeljković izrazio je veliko zadovoljstvo što na teritoriji Vračara može da se oseti duh Rusije i nadu da će ovaj tradicionalni festival u narednom periodu imati još bogatiji sadržaj. On je najavio dalju saradnju, koja bi mogla da bude realizovana i u Beogradskom dramskom pozorištu, sa akcentom na rusko scensko i pozorišno stvaralaštvo.

Tokom Nedelje ruskog filma, na deset lokacija, besplatno se organizuje više od sto projekcija, a manifestacija traje do sutra.