četvrtak, 14. septembar 2017.

Dečja pijaca u subotu na Omladinskom trgu u Zemunu

U okviru manifestacije „Dani evropske baštine”, koja se ove godine održava pod sloganom „Nasleđe i priroda: Lepeza mogućnosti”, JKP „Gradske pijace” i GO Zemun organizuju Dečju pijacu na Omladinskom trgu pijace „Zemun” u subotu, 16. septembra, u 11 časova. Ulaz je slobodan.

Učesnici na Dečjoj pijaci biće deca predškolskih ustanova i učenici osnovnih škola koje se nalaze na teritoriji opštine Zemun. Posetioci manifestacije imaće prilike da uživaju u različitim radionicama, izložbama, da se upoznaju sa raznovrsnim sekcijama škola, a najmlađi učesnici će predstaviti svoje veštine na kreativnim radionicama na temu „voće i povrće”, kao i scenskim nastupima.

U bogatom muzičko-scenskom nastupu sugrađane očekuju pozorišne predstave, plesne koreografije, recitali, nastupi školskih horova, revija šešira, maskenbal, kao i nastupi kulturno-umetničkih društava.

Učesnici manifestacije su Muzej grada Beograda, Muzička škola „Kosta Manojlović”, Prijatelji dece Zemuna, vrtići „Bubamara”, „Čarolija”, „Vrapče”, „Milica”, „Zemunski biser”, „Pčelica Maja”, „Roda”, „Pačija škola”, osnovne škole „Lazar Savatić”, „Radivoj Popović”, „Veljko Ramadanović”, „Branko Radičević”, „Gavrilo Princip”, udruženja „Mali kuvari” i „Ama baš za decu”, Javni akvarijum i tropikarijum Beograda, kao i kulturno-umetnička društva „Jana”, „Branko Radičević”, „Lena” i „Batajnica”.