četvrtak, 14. septembar 2017.

Siniša Mali: „Rajićeva” je primer vizije razvoja Beograda

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i premijerka Srbije Ana Brnabić svečano su danas sa izraelskim investitorom otvorili tržni centar „Rajićeva” u istoimenoj beogradskoj ulici. 

Događaju je prisustvovao predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, ambasadorka Izraela u Srbiji Alona Fišer Kam i brojne druge zvanice. 

Gradonačelnik je istakao da je danas veliki dan za Beograd.

– Kada sam pre tri i po godini govorio o viziji razvoja našeg grada, upravo sam mislio na ovakve investicije, u koju je uloženo više 80 miliona evra i koja će otvoriti 400 novoh radnih mesta. Takođe ovaj deo grada u potpunosti menja svoj izgled, jer će investitor dodatno urediti sve okolne fasade – ukazao Mali. 

On je dodao da grad Beograd ima veliki potencijal za ulaganja. 

–Tri godine smo se borili da ovakve zapuštene lokacije dobiju svoju namenu, jer podsetiću da je ovaj prostor više od 10 godina bio prazan i zapušten. Trenutno ima više od 1.100 aktivnih gradilišta u srpskoj prestonici, što govori da i dalje radimo i borimo se za svaku investiciju, za svako novo radno mesto, za uređeni park, novi kilometar vodovoda, kanalizacije i asfaltiranog puta – istakao je gradonačelnik i zahvalio premijerki Brnabić i predsedniku Vučiću na podršci.

Premijerka Brnabić je istakla da je ovo primer dobre saradnje sa izraelskim investitorom, i zahvalila Gradu Beogradu na efikasnoj realizaciji ovog značajnog projekta. 

– Drago mi je da imamo realizovane uspešne projekte poput ovog u Rajićevoj, a Vlada Republike Srbije će i dalje biti tu za investitore, ambasade i lokalne samouprave, kako bi nastavili zajedno da otvaramo nova radna mesta – ukazala je predsednica republičke vlade. 

Direktor ABD i menadžer projekta Zahi Bone izrazio je zadovoljstvo jer je, kako je rekao, njegov projekat konačno završen, dok je direktor kompanije Avital, Meir Avital podsetio je da su na realizaciju investicije u Rajićevoj čekali od 2002. godine. 

Šoping centar u Rajićevoj ulici je investicija izraelske kompanije Ashtrom Group vredna 80 miliona evra. Posetiocima će biti na raspolaganju više od 15.000 kvadratnih metara prostora za uživanje i kupovinu u najlepšem delu grada, u kome se smestilo više od 80 lokala i 450 podzemnih parking mesta.