ponedeljak, 18. septembar 2017.

Veličanstven doček za „srebrne” košarkaše ispred Starog dvora

Veličanstvenim dočekom, Skupština grada i građani Beograda pozdravili su danas ispred Starog dvora košarkašku reprezentaciju Srbije, koja je u finalu Evropskog prvenstva sinoć u Istanbulu osvojila srebrno odličje. Našu reprezentaciju dočekali su predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, kao i predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, gradski menadžer Goran Vesić i član Gradskog veća Dragomir Petronijević. 

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali naveo je da je on večeras samo bio domaćin, a da je balkon Starog dvora „balkon svih sportista".

– Srbija je sportska nacija, a Beograd sportski grad, što smo još jednom pokazali. Svaka im čast i ovo je prava slika našeg glavnog grada – rekao je Mali, navodeći da mu je zbog toga puno srce.

On je našim sportistima poželeo da još mnogo puta svoje uspehe proslave na ovaj način. 

Tradicionalno na balkonu Starog dvora naši košarkaši i članovi našeg tima obratili su se publici, koja im je uzvratila ovacijama, a svi su imali priliku i da uživaju u muzičkom programu. 

Selektor Aleksandar Saša Đorđević zahvalio je svima na podršci i „vetru u leđa". 

– Ovih dvanaest predivnih igrača su legende srpskog sporta, a sada i svetske košarke. U ovom trenutku, ja sam najponosniji Srbin na svetu – rekao je Đorđević i obećao svima da će se ponovo videti na balkonu Starog dvora. 

U ime igrača, kapiten Milan Mačvan je naveo da su svi osetili energiju navijača i zahvalio im na tome.