sreda, 20. septembar 2017.

Poziv mladim umetnicima za izlaganje na „Grin festu”

Centar za unapređenje životne sredine otvorio je poziv za izlagački program u okviru, osmog po redu, Međunarodnog festivala zelene kulture „Grin fest”, koji će biti održan od 14. do 17. novembra u Domu omladine Beograda.

Poziv je namenjen mladima do 35 godina čiji umetnički i komercijalni proizvodi u sebi sadrže i komponente koje  podržavaju zaštitu životne sredine u širem smislu. U razmatranje će biti uzete prijave izlagačkih postavki poput dizajnirane odeće, nakita, dekorativnih predmeta različitih namena, rukotvorine, proizvodi nastali ponovnom upotrebom materijala, prostorne instalacije, kao i inovativni proizvodi i usluge.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti na poziv, slanjem osnovnih informacija (ime i prezime autora/naziv kolektiva, opis izložbene postavke) zajedno sa tri do pet fotografija, na i-mejl adresu: green.square@greenfest.rs, do četvrtka, 12. oktobra. Broj izlagačkih postavki je ograničen. Tekst poziva može se pogledati na zvaničnoj strani festivala – www,greenfest.rs.

Međunarodni festival zelene kulture „Grin fest” najveća je manifestacija u regionu Jugoistočne Evrope koja se preko filmskog, obrazovnog i izlagačkog programa bavi temama zaštite životne sredine i ekologije. Festival pomaže i podržava podizanje svesti i obrazovanje građana o navedenim oblastima, radi stvaranja i unapređenja odgovornog odnosa prema životnoj sredini, kao i informisanosti o aktuelnim dešavanjima u lokalnoj i globalnoj zajednici.

Osmi međunarodni festival zelene kulture „Green fest” sprovodi Centar za unapređenje životne sredine, finansira Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo kulture i informisanja, Sekretarijat za kulturu, uz podršku Delegacije Evropske unije i EU info centra, Ambasade Republike Francuske i Francuskog instituta, kao i mnogobrojnih partnera i prijatelja.