sreda, 20. septembar 2017.

Obilnije padavine narednih dana

Kako je najavio Republički hidrometeorološki zavod, danas, 20. septembra, u poslepodnevnim i večernjim satima očekuju se obilne padavine sa udarima vetra. Zbog toga iz „Beokom servisa” mole građane da im ukoliko primete slivnike kišne kanalizacije koji su zapušeni to odmah prijave, kako bi ekipe JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” mogle odmah da reaguju i spreče izlivanje vode po kolovozima i trotoarima. 

Takođe, u saopštenju se kaže da sugrađani ne bi trebalo da parkiraju vozila na slivnicima i revizionim silazima, kao ni u njihovoj blizini, kako bi omogućili rad i pristup radnicima „Beogradske kanalizacije”. Beograđani bi trebalo da očiste i osiguraju oluke i sa terasa i ravnih krovova uklone neobezbeđene predmete koji bi mogli da načine štetu. Građani čije su zgrade na održavanju kod JP „Gradsko stambeno” pisanim putem mogu prijaviti probleme sa krovovima i olucima, a ovo preduzeće će očistiti olučne vertikale ukoliko su zapušene ili ih zameniti ukoliko su dotrajale.

Za sve informacije, građani se mogu obratiti Sekretarijatu za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima („Beokom servis”) na besplatan broj telefona 0800-11-00-11 iz fiksne telefonije „Telekoma” ili na broj 011/3090-007, za mobilne telefone ili druge telefonske operatere.