sreda, 20. septembar 2017.

Dan bez automobila u petak na Savskom vencu

U okviru Evropske nedelje mobilnosti Gradska opština Savski venac organizuje akciju „Evropski dan bez automobila” u petak, 22. septembra, od 10 do 14 časova na Topčiderskom vencu. Cilj ove akcije je da se skrene pažnja na bezbednost u saobraćaju, kao i na potrebu smanjenja zagađenja vazduha specifičnim zagađujućim materijama iz izduvnih gasova motornih vozila. U okviru različitih tematskih radionica događaj će okupiti veliki broj dece predškolskog i školskog uzrasta. 

Otvaranje manifestacije je u 10 časova, a potom sledi predstava „Pažljivko”, koju realizuje Agencija za bezbednost saobraćaja. Po završetku predstave, mališani će imati priliku da učestvuju u Eko-radionici POD teatra, a nakon toga predviđen je animatorski program. Manifestacija se završava akcijom „Radionice na zebri”, u okviru koje će naši najmlađi sugrađani biti u prilici da se voze kočijom, plešu, da uče o zaštiti prirode, biciklizmu, orijentiringu, kao i da učestvuju u različitim kreativnim radionicama.

Učesnici programskih aktivnosti su Zavod za zaštitu prirode Srbije, Biciklistički klub „Crvena zvezda”, Biciklistički savez Beograda, Beogradski Maketarski klub, Sokolsko društvo „Beograd Matica”, Prijatelji dece Beograda, Orijentiring savez Beograda, Agencija za bezbednost saobraćaja, JKP „Gradske pijace”, Crveni krst Savskog venca, Dom zdravlja „Savski venac”, UG „POD Teatar“, UG „Čepom do osmeha” i drugi.

Zbog održavanja manifestacije „Dan bez automobila” u petak od 9 do 14.30 časova za javni saobraćaj biće zatvorena Ulica topčiderski venac, od kružnog toka Topčiderska zvezda do Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića.