petak, 22. septembar 2017.

Delegacija Pekinga u poseti Beogradu

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević ugostio je u Starom dvoru delegaciju Pekinga, koju su činili Lio Junguang, direktor Kancelarije za organizacionu strukturu u Upravi grada, kao i članovi uprava četiri distrikta kineske prestonice. 

Petronijević i Junguang su razgovarali o mnogim temama, među kojima su se istakli turizam, obrazovanje, saobraćaj i infrastruktura. 
Član Gradskog veća je istakao da je dolazak treće kineske delegacije u Beograd, u prilično kratkom roku, odličan pokazatelj izuzetne saradnje dve zemlje. 

– Upoznali smo prijatelje iz NR Kine sa mnogim aktuelnostima vezanim za Beograd, ali i sa istorijom i tradicijom našeg grada. Izuzetno nam je drago da su kineske delegacije, ali i kineski turisti, sve češća pojava u Beogradu. Posledica toga svakako će biti dogovaranje konkretnih poslova i investicija – rekao je Petronijević. 

On je dodao da su uprave Beograda i Pekinga razmenile dragocena iskustva, koja će im mnogo značiti u nastavku obavljanja svojih poslova.

– Bilo je reči o infrastrukturnim projektima, ali i saradnji u oblasti obrazovanja, poput razmene studenata ili neke druge opcije kada je u pitanju omogućavanje mladim ljudima da jezik, druga znanja ili veštine usavrše u inostranstvu. Želimo da predstavimo Beograd što bolje, kako bi i mladi Kinezi imali priliku da upoznaju našu zemlju i grad. Saradnja Kine i Srbije je izuzetna, ali će budućim generacijama ostati zadatak da je dodatno unaprede – dodao je Petronijević. 

Junguang je pokazao interesovanje za funkcionisanje Beograda, pa se tako raspitivao o gradskom prevozu, obrazovnom sistemu, zdravstvenoj zaštiti i mnogim drugim temama. 

– Velika je čast biti gost Beograda. Nadamo se da ćemo za ovih nekoliko dana uspeti da vidimo što više znamenitosti i što bolje upoznamo prijateljski srpski narod – rekao je Junguang.