ponedeljak, 25. septembar 2017.

Gradonačelnik obišao novootvoreni vrtić „Zmajčić” u Denkovoj bašti

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je novootvoreni vrtić „Zmajčić” u Denkovoj bašti na Zvezdari, koji je danas počeo sa radom i u kome je obezbeđeno 80 novih mesta za mališane.

Obilasku vrtića prisustvovali su gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, predsednik opštine Zvezdara Miloš Ignjatović i direktor PU „Zvezdara” Snežana Perović.

– Ovaj vrtić u Denkovoj bašti je osmi koji smo otvorili u prethodne tri godine i radimo na tome da svakog dana smanjujemo listu čekanja za beogradske mališane. U ovom vrtiću ima osamdeset novih mesta, u vrtiću u Altini, koji je u izgradnji i koji će biti završen do aprila naredne godine, biće još 200 mesta. I tako iz meseca u mesec, zajedno sa privatnim vrtićima, nastojimo da svaki naš mališan dobije mesto – rekao je Mali.

Gradonačelnik je podsetio da je uspostavljena saradnja sa privatnim vrtićima, kao i da se nastavlja sa projektom mreže i renoviranja škola.

– U sledećih nekoliko nedelja otvoriće se mesta za još 200 dece, a kada još pet škola sledeće godine bude adaptirano, ta brojka će dostići novih 1.200 mesta u predškolskim ustanovama. Slobodne učionice biće adaptirane za predškolce kako bi se oslobodilo više mesta u vrtićima, i to je jedan od naših prioriteta kako bismo deci omogućili što srećnije detinjstvo. Reakcije roditelja i dece govore da smo na pravom putu – kazao je Siniša Mali.

Vrtić „Zmajčić” ima 80 mesta za mališane, a za sada je upisano njih 57. Iako je u početku bio planiran za smeštaj vrtićke grupe od tri do sedam godina, otvorena je i starija jaslena grupa za decu od dve do tri godine. Vrtić raspolaže sa četiri vaspitne sobe, trpezarijom, toaletima, pratećim kabinetima, kao i uređenim dvorištem, u čijem su uređenju za Dan humanosti, 6. septembra, učestvovali i gradski funkcioneri.